Parijs - Tours laatste wegwedstrijd Vierhouten

De 39-jarige Aart Vierhouten kan terugkijken op een zeer verdienstelijke carrière. Op zondag 11 oktober knijpt de wielrenner voorgoed in de remmen. De historische klassieker Parijs - Tours is na veertien profjaren zijn laatste wegkoers.

Tijdens de Zesdaagse van Amsterdam (van 19 tot en met 24 oktober) zal Aart aan de zijde van Vacansoleil-ploegmaat Jens Mouris afscheid nemen van het Nederlandse publiek. Op woensdag 21 oktober is er een speciale afscheidsavond voor Vierhouten tijdens deze Zesdaagse.

Tijdens zijn laatste jaar bij Vacansoleil was de ervaren Vierhouten vooral wegkapitein, een rol die hij met verve vervulde. In de Ronde van het Groene Hart van dit jaar werd hij derde nadat hij eerder een belangrijke rol speelde bij de waaiervorming. Voordat Vierhouten bij Vacansoleil terechtkwam, trok hij onder meer de sprints aan voor Robbie McEwen en bouwde hij aan een reputatie als erkend hardrijder.

Over zijn afscheid zegt hij: "Ik ben blij dat een mooie wedstrijd als Parijs - Tours mijn laatste officiële koers is en ik ga er nog één keer voor. In al die jaren heb ik genoten van de wielersport en dat zal ik na mijn carrière blijven doen."

Naast Vierhouten rijden de volgende renners voor Vacansoleil in Parijs - Tours; Borut Bozic (Slovenië), Björn Leukemans (België), Jens Mouris, Lieuwe Westra, Johnny Hoogerland, Gerben Löwik (allen Nederland) en Sergey Lagutin (Oezbekistan).

Submitter:  Bron: FOK!sport