[NHL] Sharks winnen dankzij hattrick Heatley

De San Jose Sharks hebben hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen dankzij een hattrick van de nieuw aangetrokken sterspeler Dany Heatley gewonnen. De Columbus Blue Jackets werden met 6-3 verslagen.

Joe Thornton, een van de beste passers in de NHL die samen met Heatley in een line speelt, gaf vier assists. Verdediger Dan Boyle maakte een goal en gaf twee assists. De overige goals van de Sharks werden gescoord door Devon Setoguchi en verdediger Marc-Edouard Vlasic. Voor de Blue Jackets scoorden Rick Nash, Jason Chimera en Rafi Torres.

De Blue Jackets kwamen in de eerste periode nog wel op voorsprong door toedoen van sterspeler Nash. In de tweede periode maakte Boyle gelijk, waarna de Sharks op voorsprong kwamen door Heatley. De Blue Jackets waren echter nog niet uitgeschakeld, want Chimera maakte er 2-2 van. Twee minuten voor het einde van de periode wisten de Sharks echter twee goals kort achter elkaar te scoren waardoor zij met een belangrijk voordeel de kleedkamer ingingen.

In de derde periode startten de Sharks bovendien scherper, getuige de goal van Setoguchi na anderhalve minuut spelen. Dit was het sein voor de Blue Jackets-coach om goalie Steve Mason, rookie van het jaar vorig seizoen, te vervangen voor Matheu Garon. Garon moest uiteindelijk nog een goal toestaan van Heatley, op de overige zeven schoten die hij te verwerken kreeg wist hij redding te brengen.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Boston BruinsAnaheim Ducks1-6
Buffalo SabresPhoenix Coyotes1-2
Ottawa SenatorsNew York Islanders3-2 (OT)
Philadelphia FlyersPittsburgh Penguins4-5
Washington CapitalsNew York Rangers3-4
Tampa Bay LightningNew Jersey Devils3-4 (SO)
Detroit Red WingsChicago Blackhawks3-2
St. Louis BluesAtlanta Thrashers2-4
Nashville PredatorsColorado Avalanche3-2
Edmonton OilersCalgary Flames3-4 (SO)
Los Angeles KingsMinnesota Wild6-3
San Jose SharksColumbus Blue Jackets6-3