Uitslagen Engeland speelronde 8

Dit weekend werd in de Premier League de achtste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Chelsea verslaat Liverpool en pakt koppositie

Chelsea mag zich de nieuwe leider in de Premier League noemen. The Blues wonnen namelijk met 2-0 van Liverpool en zagen Manchester United averij oplopen. Het verschil tussen de beide voetbalgrootmachten bedraagt nu twee punten.

Na een klein uur spelen kwam Chelsea via Anelka op voorsprong. De treffer van de spits werd voorbereid door Drogba. Dit doelpunt zorgde er logischerwijs voor dat Liverpool jacht maakte op de gelijkmaker. Bij de afwerking schortte er echter het één en ander, waardoor de voorsprong van de ploeg uit Londen bleef staan. Johnson was uiteindelijk het dichtst bij een goal voor de bezoekers, maar raakte slechts de lat. In de laatste minuut van de wedstrijd gooide Malouda het duel op slot door de tweede treffer voor de thuisploeg aan te laten tekenen.

Vennegoor maakt eerste treffer voor Hull City

Hull City heeft zijn tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In eigen huis waren The Tigers sterker dan Wigan Athletic, dat met 2-1 weer naar huis werd gestuurd.

De thuisploeg kwam na een uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Jan Vennegoor of Hesselink. Het was voor de Nederlandse aanvaller de eerste treffer in dienst van Hull City. Acht minuten later gooide Geovanni het duel op slot door de score voor de club uit Hull te verdubbelen. In de slotfase deden de bezoekers via Sinclair nog wel wat terug, maar het pleit was al beslecht.