Maleisië wil Lotus naar de F1 brengen

De Maleisische overheid wil dat Lotus zich inschrijft voor het laatste plekje op de Formule 1-grid in 2010. Verwacht werd dat de Aziaten BMW Sauber over zouden willen nemen, maar nu lijkt het er op dat de sponsoren aansturen op een compleet nieuw team.

De naam Lotus is in handen van de Maleisische autofabrikant Proton. Een van de sponsoren zou dan Petronas moeten worden die nu nog verbonden is aan BMW Sauber. Een van de zaken die er op zou kunnen wijzen dat Lotus richting de Formule 1 gaat is de benoeming van Dany Bahar tot nieuwe baas. Hij is afkomstig van Ferrari.

Daarnaast is topontwerper Mike Gascoyne verbonden aan het merk. Hij probeerde eerder dit jaar al met hulp van Litespeed de Formule 1 binnen te komen. Minister van sport in Maleisië Datuk Ahmad Shabery Cheek wilde niet bevestigen dat de regering bij de plannen betrokken is. Maar hij zei wel dat na de Grand Prix van Singapore meer duidelijk moet worden.

Haast is geboden bij de plannen rond Lotus, want verwacht wordt dat de FIA binnen enkele weken bekend zal gaan maken wie het dertiende team op de grid zal worden volgend jaar.