Fisichella: "Ik ben in de zevende hemel"

Giancarlo Fisichella is blij dat hij eindelijk een lang gekoesterde droom in de Formule 1 waar kan maken. De Italiaan debuteert bij de Grand Prix van Italië op Monza in een Ferrari. De voormalige Force India-coureur is vandaag in Maranello meteen aan de slag gegaan bij zijn nieuwe team.

Fisico heeft meteen al in de F60 plaats mogen nemen en met de technici van Ferrari kunnen speken. "Ik ben in de zevende hemel," zei de Italiaan. "Ik kan nog steeds niet geloven dat de droom van mijn leven uitkomt en ik wil Luca di Montezemolo daar dan ook voor bedanken. In de laatste weken zijn echt ongelofelijke dingen met mij gebeurd. De poleposition en daarna de tweede plaats op Spa en nu heeft Ferrari me gevraagd om de laatste vijf races van het seizoen voor hen te rijden."

"Ik ga mijn uiterste best doen om Ferrari terug te betalen voor deze geweldige kans die ze mij gegeven hebben. Ik weet dat het niet makkelijk zal worden, maar ik zal alles geven. Ik wil wel zeggen dat ik het erg jammer voor Luca (Badoer, red.) vind. Ik weet hoe graag hij in Monza achter het stuur van een Ferrari had willen zitten, want het is het beste wat een Italiaanse coureur kan overkomen, namelijk het rijden in een rode auto voor de ogen van onze fans."

Teambaas Stefano Domenicali legt het besluit om Badoer te vervangen door Fisichella uit. "We hebben voor Giancarlo gekozen, omdat hij richting het einde van dit seizoen een grote bijdrage kan leveren in het behalen van punten. Daarnaast hebben we nagedacht over zijn rol voor volgend jaar bij het team, zeker gelet op zijn ervaring van dit seizoen. Hij wordt testcoureur in 2010."

"Ik wil Vijay Mallya en Force India F1 bedanken voor de kans om zijn contract op zo'n vreugdevol moment voor het team te ontbinden en om hem zijn droom te laten najagen. Nu moeten we ons op Monza richten, een evenement waar we een speciale band mee hebben. We weten dat het lastig is om de prestaties van de afgelopen races vast te houden, maar we gaan ons best doen om de fans te vermaken en ik hoop dat er vele komen om ons te ondersteunen."