Badoer: "In Spa gaat het beter"

Luca Badoer is er van overtuigd dat hij in België heel wat beter voor de dag zal komen dan in de straten van Valencia. De Italiaan maakte bij Ferrari zijn rentree in de Formule 1 als vervanger van Felipe Massa, maar kon in Spanje geen potten breken.

Badoer is er van overtuigd dat hij de F60 nu beter kent en bovendien kent hij Spa-Francorchamps, zodat het makkelijker voor hem wordt om naar voren te komen. "Ik voel dat ik een seconde zekerder, want dat is het stuk dat ik verbeterd ben," zei Badoer. "Op een baan als deze is dat een redelijke stap. Spa is een baan die ik beter ken en daar zal ik op een hoger niveau presteren. Alleen ik weet niet hoeveel beter dat zal zijn. We zullen zien, want ik heb nu een veel betere feeling met de auto, het team, de baan en de rest. Het zal veel beter zijn, dat beloof ik."

De 38-jarige Italiaan reed tien jaar geleden voor het laatst en Formule 1-race en had zich in Valencia ten doel gesteld om de race uit te rijden; iets wat hij gedaan heeft. "Het was zwaar, omdat de F1 erg veranderd is vergeleken met tien jaar geleden. Het was zwaar vanwege de druk om geen fouten te maken. De belangrijkste druk was die van het team om de race uit te rijden, zodat ik veel ronden kon rijden en vertrouwen in de auto kon krijgen. We hebben het programma gedaan en dat was het."