Arts: "Zorgen om zicht linkeroog Massa"

Het is nog niet duidelijk of Felipe Massa na zijn crash op zaterdag in de kwalificatie van Hongarije, zijn zicht volledig terugkrijgt in zijn linkeroog. De Braziliaan wordt steeds vaker uit zijn kunstmatig coma gehaald en reageert verder goed.

Massa werd geraakt aan de linkerkant op zijn helm door een veer die van de wagen van Rubens Barrichello afkwam en dat veroorzaakte een snee in zijn voorhoofd en botsplinters van zijn oogkas. Een operatie was noodzakelijk. De artsen in het AEK-ziekenhuis in Boedapest kunnen nog niet met zekerheid zeggen of het oog onherstelbaar beschadigd is. "We weten nog niet hoe zwaar het oog is beschadigd", zei een arts tegen de media.

Een volledig herstel van het oog is van groot belang, indien Massa aan één oog blind raakt, is zijn racecarrière voorbij. Met maar één oog kan een mens geen diepte meeer zien, waardoor de afstand en snelheid van objecten inschatten niet goed meer gaat. Die inschatting is elementair in de racerij.

Verder boekt Massa wel vooruitgang nu hij af en toe uit zijn slaaptoestand gewekt wordt. Dan reageert de Ferrari-coureur goed op impulsen en beweegt hij zijn armen en benen. De verwachting is dat hij morgen permanent wakker gemaakt wordt.