Mosley: "We gaan moeilijke periode tegemoet"

Enkele dagen nadat het conflict tussen de FOTA en de FIA uit de wereld leek te zijn, heeft Max Mosley alweer van zich doen spreken. De Brit denkt dat de Formule 1 zware tijden tegemoet gaat en dat er weer een reële kans is op een afsplitsing.

Volgens Mosley verspreiden de FOTA-teams onware verhalen dat hij niet meer aan de macht zou zijn bij de FIA en hij heeft FOTA-voorzitter Luca di Montezemolo daar op aangesproken. "Het is teleurstellend dat Montezemolo zijn deel van de afspraken die we afgelopen woensdag gemaakt hebben niet na komt," zei Mosley in een brief aan de World Motor Sports Council.

"Het compromis is gesloten en het was aanvaardbaar voor zowel mezelf als voor de Formule 1, dus ik besloten me niet meer verkiesbaar te stellen bij de verkiezingen van oktober. Maar de FOTA heeft onterecht beweerd dat ze me aan de kant geschoven hebben en dat is niet te tolereren."

"Daarom gaan we een lastige tijd tegemoet en er bestaat geen twijfel dat dit resulteert in problemen op de korte termijn. Het is mogelijk dat de FOTA met een eigen raceklasse komt. En dat is hun goed recht zolang ze de internationale sportcode accepteren. De Formule 1 blijft net zoals de afgelopen zestig jaar in handen van de FIA."

De Brit is gefrustreerd over de houding van de teams, omdat een fabrieksteam via lobbywerk probeerde het International Court of Appeal er van te overtuigen dat de dubbeldeksdiffuser verboden moet worden. "Het FIA Court zal nooit naar die aanpak luisteren en het laat zien dat het 'onafhankelijke' team onafhankelijk van de andere teams wil zijn," zei Mosley die benadrukte dat de FIA een onafhankelijke organisatie is en dat zal blijven.