[NBA] Carter gaat naar Orlando

De Atlanta Hawks en de Golden State Warriors hebben een deal gesloten over een spelersruil. Speedy Claxton en Acie Law IV zullen richten het westen gaan terwijl Jamal Crawford naar Atlanta gaat verhuizen.

Crawford heeft een contract dat hem negentien miljoen dollar oplevert voor de komende twee jaar en dit was een van de redenen waarom Golden State hem graag wilde ruilen. Crawford was zeer enthousiast over de Atlanta Hawks. “Het is een team dat jonge getalenteerde spelers heeft die het ver kunnen schoppen in de play-offs”, aldus de point guard.

Law was als elfde gekozen in de 2007 draft en de verwachtingen waren hoog. De point guard kon het echter nooit waarmaken in Atlanta en is toe aan een nieuwe start. Hij hoopt op een basisplaats bij de Warriors maar zal concurrentie hebben van Monta Ellis.

De New Jersey Nets hebben een deal gesloten met de Orlando Magic. Vince Carter en Ryan Anderson zullen geruild worden tegen Rafer Alston, Tony Battie en Courtney Lee. Door deze deal lijkt het onwaarschijnlijk dat Hedu Turkoglu een nieuw contract krijgt. De Turkse small forward wilde minimaal een driejarig contract met een jaarsalaris van rond de tien miljoen. Door de komst van Vince Carter, die in 2000 nog slam-dunk contest winnaar was, zal Turkoglu hoogstwaarschijnlijk op zoek moeten gaan naar een ander team.

De New Jersey Nets hebben door deze ruil meer mogelijkheden voor volgend jaar. De geruchten gaan dat de Nets LeBron James een contract willen aanbieden. De huidige MVP van de NBA zou volgend jaar transfervrij zijn. James is goed bevriend met Jay-Z, de huidige mede-eigenaar van de Nets, waardoor dit gerucht steeds waarschijnlijk lijkt te worden.