Vacansoleil verlengt twee contracten

Wielerploeg Vacansoleil heeft de renners Björn Leukemans en Lieuwe Westra ook voor de komende jaren vastgelegd.

Leukemans verlengde zijn contract tot 2011 bij de Nederlandse wielerploeg. Westra is eveneens voor de komende twee jaar bij Vacansoleil te bewonderen.

In een korte reactie lieten de twee renners blij te zijn met het nieuwe contract. "Vacansoleil heeft mij de kans gegeven om prof te worden en ik wil hier graag verder groeien. De tijdritten gaan zeer goed, maar zeker in het verdelen van mijn krachten in de wedstrijden is nog winst te boeken", aldus Westra. Leukemans: "Ik ben heel tevreden dat we tot een akkoord zijn gekomen. Ik wilde het liefst voor langere tijd bij Vacansoleil blijven en dat gaat nu gebeuren."

Manager Daan Luijkx van Vacansoleil is ook in zijn nopjes. "Leukemans is een uithangbord voor ons in België. En met Westra hebben we een jongen voor de toekomst. Hij zal zich de komende jaren zeker doorontwikkelen."

Naast Westra en Leukemans hebben ook Oezbeeks kampioen Sergey Lagutin en de Italiaan Matteo Carrara voor twee jaar bijgetekend. Matteo Carrara won dit jaar reeds de Circuit de Lorraine.