[Giro] Bruyneel: "Lance kon nu vijfde staan"

De renner die dit jaar terugkeerde in het profpeloton, Lance Armstrong, staat nu in de Giro d'Italia op een twaalfde plek in het klassement. Zijn ploegleider bij Astana, Johan Bruyneel, is daar zeer content mee.

Tegenover Sporza vertelde de Belg: "Dat is precies waarop ik gehoopt had, maar hij zou in principe vijfde kunnen staan." Bruyneel vervolgt: "Ik had geen ongelooflijk eindresultaat in gedachten voor Lance. Ik had niet zeker niet gedacht dat hij dag na dag mee zou doen met de favorieten. Ik hoopte alleen dat hij in de slotweek naar de grote mannen zou toegroeien en dat is nu aan het gebeuren. Als Lance voor zichzelf zou rijden en geen ploegmakkers zou helpen, zou hij nu vijfde, zesde of zevende zijn."

Armstrong praat zelf niet met de pers, maar twittert er vrolijk op los. Op zijn pagina is te lezen dat hij de fiets niet heeft laten staan op de rustdag. "Ik heb tijdens de rustdag anderhalf uur op de fiets gezeten. Ik ben enkele andere renners tegengekomen en zij waren ook blij dat ze een dag rust hadden," aldus The Boss.