Horrillo herinnert zich niets meer

Pedro Horrillo kan zich niks meer herinneren van zijn val vorige week in de de Giro d’Italia. Toen viel hij 80 meter naar beneden in een ravijn.

"Ik was de Giro aan het rijden en het volgende moment werd ik wakker op de intensive care tussen andere patiënten. Toen ben ik wel even geschrokken. Ik heb het heel, héél moeilijk gehad," aldus Horrillo in de krant El País. Boven zijn bed in het ziekenhuis hangt een roze trui van Denis Menchov, die door alle ploeggenoten is getekend. "We missen je" staat er in het Spaans op. "Ik weet zeker dat Denis gaat winnen. Hij is sterk, geconcentreerd en zal het wel volhouden," aldus Horrillo.

De Spanjaard zal waarschijnlijk donderdag of vrijdag overgebracht worden naar het ziekenhuis van Pamplona, waar hij nog weken zal moeten verblijven. Horrillo moet namelijk nog geopereerd worden aan de gecompliceerde breuk in zijn dijbeen en ligt door de beschadigde longen nog steeds aan het zuurstof. "Ik denk er alleen maar aan beter te worden, weer te kunnen lopen, met mijn kinderen te spelen. Voorlopig denk ik nog niet aan het fietsen."