Bol wint Olympia's Tour

Jetse Bol is de winnaar geworden van Olympia's Tour. Hij bezorgd daarmee zijn ploeg Rabobank de achtste eindzege op rij in de etappekoers.

De slotetappe ging van en naar Vaals en werd gewonnen door Bols teamgenoot Tejay van Garderen. In het eindklassement won Bol met twee seconden voorsprong op Joost van Leijen.
Die had vandaag nog kansen op de eindzege via de bonificatieseconden, maar eindigde uiteindelijk als vierde en liep die seconden dus net mis.

"Dit had ik dinsdag bij de start nooit gedacht. Ik ben aan het begin van het jaar ziek geweest en heb daarna nooit meer het goede gevoel gekregen," aldus Bol. "Hier ging het echter vanaf de eerste dag lekker en kon ik me zes dagen achtereen met de kop van de koers bemoeien. Dat ik hier mijn eerste zege bij de elite zou behalen, had ik zondagochtend niet kunnen denken. Omdat ik de best geplaatste renner van de ploeg was - nadat ik vrijdag in een geslaagde ontsnapping mee was - heb ik natuurlijk wel attent gereden. Het was echter zo'n gereken met seconden dat ik pas geloofde dat ik gewonnen had, toen ze het me zeiden bij de camper van mijn ploeg".