Impey: "Ik kom terug om wedstrijden te winnen"

Wielrenner Darryl Impey is teruggekeerd in Zuid-Afrika na te zijn geopereerd aan zijn kaak na een valpartij in de Ronde van Turkije. De renner van Team Barloworld wil al weer op zijn fiets stappen, maar is voorlopig nog aan zijn bed gekluisterd.

Raborenner Theo Bos drong Impey tien dagen geleden in de Ronde van Turkije in de hekken na hem bijna van zijn fiets getrokken te hebben. Dit kwam de Nederlander op veel kritiek van onder andere Lance Armstrong te staan. Impey hield aan het voorval een gebroken tand, een gebroken kaak en gekneusde ruggenwervels over. De Zuid-Afrikaan moet daarom voorlopig rust houden.

"De fractuur was ernstiger dan gedacht, maar het is stabiel in het L1-gebied en dat geeft me veel hoop. Ik ben nog wel zes weken aan mijn bed gekluisterd," schreef Impey in een mail naar Barloworld-teamarts Massimiliano Mantovani en team-manager Claudio Corti. "De doktoren hebben me verteld dat ik verlamd had kunnen raken. Ik hoop dan ook dat Bos de straf krijgt die hij verdient."

Ondanks dat Impey niet kan fietsen, is zijn moraal nog zeer hoog en is hij vastberaden er weer helemaal bovenop te komen. "Het is niet goed, maar ik moet gewoon herstellen," aldus de Zuid-Afrikaan die eind mei weer op de fiets wil zitten. "Ik zal terugkomen om wedstrijden te winnen. Ik weet zeker dat ik dat kan."

Submitter:  Bron: FOK!sport