Fleur en Delanoy vertrekken bij RBC

RBC Roosendaal gaat na dit seizoen verder zonder Melvin Fleur en Sven Delanoy. Fleur stopt met profvoetbal, terwijl Delanoy te duur is voor de club uit de Jupiler League.

De 27-jarige Fleur, die werd opgeleid bij Ajax en Anderlecht, kampt al twee jaar met een slepende knieblessure. De Amsterdammer, die sinds 2002 bij RBC speelt, wil een opleiding tot fysiotherapeut gaan volgen. Hij speelde 108 competitieduels voor RBC op beide niveaus in Nederland en maakte daarin vijf goals.

De Belg Sven Delanoy lijkt te duur voor RBC. "Op basis van zijn kwaliteiten willen we Sven er graag bij hebben. Het is echter een financiële kwestie of we hem volgend seizoen nog kunnen betalen", laat trainer Rini Coolen weten aan BN/De Stem. De 25-jarige Delanoy kwam in de zomer van 2006 over van Willem II en was sindsdien basisspeler. Hij speelde 103 wedstrijden in de Jupiler League voor RBC en wist daarin tien keer te scoren.

Met de van AZ gehuurde aanvaller Gregory Nelson en de van Sparta gehuurde verdediger Cees Toet hoopt RBC verder te kunnen gaan. Coolen zal binnenkort in gesprek gaan met het duo.