Trulli en Glock hopen op regen

Het team van Toyota start morgen met een wagen in de top 10. Jarno Trulli noteerde vanmorgen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China de zesde tijd.

Teamgenoot Timo Glock deed het een stuk slechter. De Duitser reed de veertiende tijd, maar omdat het team tijdens de derde vrije training zijn versnellingsbak verwisselde, werd hij nog eens vijf startplaatsen teruggezet op de grid. Hierdoor start Glock morgen als negentiende.

"Voor mij was het een moeilijke kwalificatie en ik ben teleurgesteld met het resultaat. Na de vrije trainingen van vanochtend dacht ik namelijk echt dat we de snelheid hadden om voorin mee te doen. Net als in Australië verloren we echter wat grip tussen de training en de kwalificatie. Ik moest hard pushen om Q3 nog te halen. Mijn laatste ronde daarin was dan wel weer goed en de zesde plek is ook niet heel slecht. Misschien gaat het morgen regenen, dus er kan nog van alles gebeuren," aldus Trulli.

Glock had tijdens de derde vrije training een probleem met zijn versnellingsbak waardoor deze moest worden verwisseld. "Vanochtend verloor ik een complete sessie door ene versnellingsbakprobleem. In de kwalificatie voelde de auto bovendien niet lekker aan. Door de straf die we hebben, starten we van de laatste rij. Laten we dan maar op regen hopen."

Submitter:  Bron: FOK!sport