Voorbeschouwing: PSV - Ajax

Dit weekend is het weer zover. Dan staat namelijk de topper tussen PSV en Ajax op het programma. Het treffen is voor beide ploegen belangrijk, aangezien de punten voor hen hard nodig zijn. FOK!sport blikt vooruit op het duel tussen deze twee clubs.

PSV is nog altijd bezig om Europees voetbal veilig te stellen. De Eindhovense formatie staat op dit moment op de vijfde plaats en heeft drie punten achterstand op sc Heerenveen. Mocht de ploeg van trainer Dwight Lodeweges dit weekend winnen en de Friezen pakken geen punten, dan staat de formatie vierde. Dat betekent ook dat deelname aan Europees voetbal zeker is. Mocht dat gebeuren, dan hebben de Eindhovenaren hun seizoen toch nog enigszins glans kunnen geven. Het seizoen 2008/2009 zal de ploeg in elk geval snel willen vergeten.

Dit weekend moet Lodeweges alleen Stef Nijland missen. Anderhalve week geleden werd namelijk bekend gemaakt dat de aanvaller, die in de zomer van FC Groningen overkwam, een operatie moet ondergaan. De jonge voetballer wordt namelijk aan zijn lies geholpen en zal hierdoor vier tot zes weken buitenspel staan. Verder kan de oefenmeester van de Eindhovenaren over een volledig fitte selectie beschikken.

Ook voor Ajax zijn de belangen van dit weekend groot. De Amsterdammers, die inmiddels zeker zijn van Europees voetbal, vertoeven momenteel op de derde plaats in de Eredivisie en hebben slechts één punten achterstand op directe concurrent FC Twente. Mochten De Tukkers dit weekend punten laten liggen en de ploeg van trainer Marco van Basten pakt drie punten, dan is de tweede plaats een feit. Daarna lijkt de kans zeer klein dat AZ nog wordt ingehaald. De Alkmaarse formatie kan dit weekend kampioen van Nederland worden, maar zal dan wel moeten winnen van Vitesse.

Ook Ajax kent in aanloop naar het duel tegen PSV nauwelijks personele problemen. Mitchell Donald zal in elk geval niet in actie komen. De speler is geveld door een zware knieblessure, die hij aan het begin van dit seizoen opliep. Enkele weken geleden liet de speler weten zich al op het nieuwe seizoen te richten. Daarnaast zal ook Gabri dit seizoen niet meer in actie komen. Twee weken geleden scheurde de Spanjaard, tijdens een wedstrijd met Jong Ajax, zijn enkelbanden. Het herstel vergt slechts drie weken, maar daarna zal hij nog wedstrijdfit moeten worden.

Het duel tussen PSV en Ajax, dat in het Philips Stadion in Eindhoven wordt gespeeld, zal zondag door scheidsrechter Jan Wegereef worden geleid. Het eerste fluitsignaal zal rond 16:30 uur klinken.

Submitter:  Bron: FOK!sport