[NBA] Wizards verrassen Cavs

De Cleveland Cavaliers hadden al dertien wedstrijden op rij niet verloren maar gisteravond kwam daar uit een onverwachte hoek verandering in. De Washington Wizards wonnen van de ploeg, onder leiding van LeBron James, met 109-101.

De Wizards spelen dit jaar vrij matig en hebben tot nu toe slechts achttien zeges in het seizoen. Gilbert Arenas, de point guard en leider van de ploeg, was een lange tijd geblesseerd. De ploeg uit Washington strijdt al een tijdje niet meer mee voor de play-offs maar het winnen zijn ze niet verleerd. Caron Butler, ooit teamgenoot van Kobe Bryant bij de Los Angeles Lakers, was goed voor 25 punten. Antwan Jamison scoorde negentien punten en pakte vijf rebounds. Arenas was goed voor elf punten en tien assists. Brendan Haywood scoorde twaalf punten en pakte tien rebounds, waarvan vier offensieve rebounds.

Bij de Cavs was de zelfbekroonde koning van de NBA goed voor 31 punten en negen rebounds. Met de cijfers die James keer op keer laat noteren is de kans groot dat hij de prijs van meest waardevolle speler van het jaar wint. Maurice Williams scoorde negentien punten en pakte zes rebounds.