Hoge voorzitterschapeisen bij Real Madrid

Real Madrid wil het komende seizoen flink reorganiseren. Er zal een nieuwe voorzitter komen en hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe trainer. Oud-voorzitter Florentino Pérez maakt voorlopig de meeste kans om weer voorzitter te worden. Van alle kandidaten is hij de enige die aan de strikte financiële voorwaarden kan voldoen.

Om je verkiesbaar te stellen voor de voorzitterschap moet je vijftien procent van de omzet van de club bezitten. Dat komt neer op ongeveer 50 miljoen. Deze eis werd afgelopen weekend tijdens een algemene vergadering bekrachtigd. Juan Onieva, Eugenio Martinez Bravo en Eduardo Garcia zijn de andere kandidaten die zich verkiesbaar willen stellen maar zullen moeite hebben met deze eis. Voor Pérez is het geen enkel punt.

De Spaanse kranten melden dat indien Pérez als enige aan deze eis kan voldoen geen verkiezingen zullen volgen in juni. Pérez was in de periode tussen 2000 en 2006 al voorzitter van de Spaanse club en haalde onder andere Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldo en David Beckham naar Bernabéu.