Schumacher niet positief over nieuwe regels F1

Zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher snapt niet waarom de FIA zo vlak voor het seizoen nieuwe regels invoert. Vooral de regel dat de coureur met de meeste zeges de wereldtitel wint, kan op weinig begrip rekenen bij de Duitser.

"Ik heb moeite met een wereldkampioen die minder punten heeft dan de nummer twee, ook al vind ik het wel goed om een zege hoger te waarderen. Ik geloof niet dat dit de Formule 1 verder helpt", aldus Schumacher. Vooral het feit dat de nieuwe regels zo vlak voor het nieuwe seizoen ingevoerd worden, snapt hij niet.

"Helemaal omdat in voorgaande jaren de meerderheid altijd te horen kreeg dat vlak voor het begin van een seizoen niets meer veranderd kon worden. Ik kan me niet voorstellen dat de vernieuwingen de Formule 1 helpen en dat nieuwe model om de kampioen te bepalen al helemaal niet. Ik zie de logica niet in een kampioen die uiteindelijk minder punten dan de nummer twee heeft, hoewel ik wel voorstander ben van het vergroten van de beloning voor een racewinnaar", aldus de Duitser op zijn eigen website.