'AZ haalt alsnog nieuwe verdediger'

AZ is van plan, mocht de kijkoperatie van aanstaande woensdag uitwijzen dat Niklas Moisander langdurig uit de roulatie is, om toch nog een verdediger toe te voegen aan de selectie. Mogelijke opties zijn Joona Toivio en André Ooijer.

Technisch directeur Marcel Brands vertelde op de nieuwjaarsreceptie van AZ: "We wachten eerst woensdag af, daarna bepalen we wat we gaan doen". Brandts heeft al contact opgenomen met verdediger Joona Toivio, die verhuurd is aan Telstar. "Hij wil graag terug, dus die optie hebben we", aldus Brands.

Ook de naam van André Ooijer wordt opnieuw genoemd. De international, die nu nog onder contract staat bij het Engelse Blackburn Rovers, stond een half jaar terug ook al in de belangstelling van AZ. Toen kwam het nog niet tot een transfer. Brands gaf toe dat hij Ooijer niet voor de bank zou willen halen. Met de blessures van Moisander en ook Hector Moreno, die met een voetblessure kampt, zou Ooijer flink van waarde kunnen zijn voor de Alkmaarders.

Ryan Donk zal niet tussentijds terugkomen naar Alkmaar. De verdediger wordt uitgeleend aan West Bromwich Albion, maar is volgens Brands niet tussentijds terug te roepen.