'FC Barcelona wil op El Hamdaoui bieden'

Diverse Spaanse media weten te melden dat FC Barcelona geïnteresseerd zou zijn in de diensten van Mounir El Hamdaoui. De aanvaller van AZ en topscorer van de Eredivisie zou de Alkmaarse formatie een bedrag van ruim 20 miljoen euro op kunnen leveren.

El Hamdaoui kent vooralsnog een uitstekend seizoen. De aanvaller van AZ trof in dertien wedstrijden al veertien keer doel en staat met de Alkmaarse formatie bovenaan in de Eredivisie.

De 24-jarige speler begon zijn actieve carrière als voetballer in 2001 bij Excelsior, waar hij vier seizoenen zou spelen. Vervolgens vertrok El Hamdaoui naar Engeland om zijn gelukt in de Premier League te beproeven, maar dit liep niet helemaal lekker. De speler kwam uit voor Tottenham Hotspur en Derby County, maar speelde in die periode slechts negen keer.

In het seizoen 2006/2007 keerde El Hamdaoui terug naar Nederland en ging voor Willem II spelen. Het totaal aantal wedstrijden bedroeg slechts zeven, waarna de aanvaller er voor koos om naar AZ te verhuizen. Daar kreeg hij wel het vertrouwen en trof in 36 duels al 21 keer doel.