Tuitert: "Drie keer podium niet verwacht"

Mark Tuitert werd tijdens de 1500 meter van het NK afstanden tweede en baalde vooral van het feit dat de eindzege voor zijn neus werd weggekaapt. Toch kon de schaatser ook nog lachen.

"Ik ben een jaartje ouder. Samen met mijn trainer Jac Orie heb ik bewust voor een piekmoment gekozen tijdens deze NK afstanden. Dat is er uit gekomen," aldus Tuitert, die tevreden op zijn race kon terugkijken.

Eerder dit weekend wist de schaatser ook al een podiumplaats op de 500 meter en de 1000 meter af te dwingen. "Drie keer het podium halen had ik niet verwacht. De World Cups zijn dit seizoen van ondergeschikt belang voor mij. In januari, februari en maart moet ik er weer staan. En dan bouw ik weer van deze piekmomenten in, ha, ha!"

Kramer wist in de slotrit van Erben Wennemars te winnen en liet een fenomenale tijd noteren, namelijk 1:45,81. "Dit was een hele beste 1500 meter. Ik had in de slotronde gas over. Deze afstand was eigenlijk nog niet constant genoeg, maar het gaat steeds beter, aldus de jonge schaatser.