Mosley: "Toekomst Formule 1 in gevaar"

Max Mosley luidt de noodklok. De voorzitter van de FIA zegt dat hij bang is dat, als er niet zo snel mogelijk zal worden ingegrepen om de kosten terug te draaien, er nog slechts een deelnemersveld in de Formule 1 zal zijn van veertien wagens.

Mosley zei dat de wereldwijde kredietcrisis de financiële situatie in de Formule 1 alleen maar heeft verergerd. En na Super Aguri dreigen er nu meer teams uit de Formule 1 te moeten stappen. "Maar al lang voor de kredietcrisis er was, was het ons al duidelijk dat we niet langer zo door kunnen gaan in de Formule 1. Dit is echt een zeer ernstige situatie en als we dit niet oplossen voor 2010, dan zal de sport in serieuze problemen komen," aldus de Brit.

"Op het moment hebben we twintig auto's in de Formule 1. Als we twee teams verliezen, hebben we nog maar zestien wagens en als we drie teams kwijtraken hebben we nog maar veertien auto's. Dan hebben we geen geloofwaardige sport meer. De tijden dat de teams enkele honderden miljoenen euro's per jaar kunnen uitgeven, zijn nu echt voorbij."

De World Motor Sport Council gaf Mosley gisteren toestemming om namens de FIA om de tafel te gaan met de Formula One Teams Association (FOTA) en te overleggen over de maatregelen die er genomen kunnen worden.