Hamilton: "Niet leuk om voor punten te rijden"

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij vorige week zondag met het kampioenschap in zijn achterhoofd over het circuit in Singapore raasde. De coureur van McLaren zat geruime tijd achter de bolide van David Coulthard en wist dat hij niet teveel risico's moest nemen.

"Toen ik in Singapore achter Coulthard zat, heb ik wel iets geleerd. Je kunt namelijk wel zeggen dat je op veilig gaat rijden, maar om dat ook daadwerkelijk te doen is een tweede," liet Hamilton optekenen. "Als je eenmaal in de auto zit, is het moeilijk om de impulsen die je al je sinds je achtste hebt ontwikkeld, te negeren. Singapore was wat dat betreft een goed leermoment. Gezien de omstandigheden hadden we niet de druk om de race te gaan winnen, waardoor we echt aan het kampioenschap konden gaan denken. Ik vond het niet leuk om voor de punten te rijden, maar ik snap dat dit momenteel de beste strategie is."

Hamilton slaagde er uiteindelijk in om als derde over de finish te rijden. In de stand om de wereldtitel heeft de Brit nu zeven punten meer dan zijn naaste concurrent Felipe Massa, die in Singapore geen punten wist te pakken.