Webber pakt punt, Coulthard valt tegen

Red Bull-coureurs Mark Webber en David Coulthard hebben zondag in België weinig potten kunnen breken in de race. De Australiër werd uiteindelijk achtste in de race die gewonnen werd door Felipe Massa. Coulthard reed nog verder naar achteren en kwam als elfde over de meet.

Webber reed in het begin van de race achter Sébastien Bourdais van zusterteam Toro Rosso dat met twee auto's in de punten eindigde, voordat hij aangetikt werd door Heikki Kovalainen en er niet meer aan te pas kwam. "De eerste ronden waren erg lastig, maar ik had verder wel een goede start. Daarna verloor ik wat tijd achter Bourdais, die met een zwaardere auto reed, maar zag het er nog wel vrij goed uit. Vervolgens werd ik geraakt door Heikki Kovalainen, waardoor ik wat tijd verloor en mijn aanvallende strategie in de soep liep. Het is jammer dat we geen punten hebben kunnen scoren, want het team heeft afgelopen weekend erg hard gewerkt." Door de straf voor Timo Glock werd Webber uiteindelijk achtste en pakte alsnog een punt.

David Coulthard had het in zijn laatste race op Spa niet naar zijn zin. "Ik werd bij de start enorm opgehouden door de Honda's. Daarna was het lastig om nog verder naar voren te komen. De auto was ook slecht bestuurbaar. Het veranderlijke weer zorgde nog voor een interessante slotfase, maar we hadden waarschijnlijk een ronde eerder naar intermediates moeten wisselen."