F1-demonstraties in Zuid-Afrika en Brands Hatch

Afgelopen weekend hebben er verschillende Formule 1-demonstraties plaatsgevonden. Renault gaf een demonstratie in het Zuid-Afrikaanse Sandton, terwijl BMW een show verzorgde tijdens het WTCC-weekend op Brands Hatch.

Vorig jaar gaf Renault ook al een demonstratie in de provincie Gauteng en deed dat dit jaar vanwege een samenwerkingsovereenkomst weer. Nelson Piquet jr. en Lucas di Grassi kwamen in actie voor het Franse team. Piquet jr. na afloop van de demonstratie die 60.000 toeschouwers trok: "Vorig jaar heb ik enorm genoten van dit evenement en dit jaar kregen we opnieuw een erg warm onthaal. Ik heb me erg vermaakt tijdens de demonstratie en ik hoop dat het publiek ook leuk vond."

Op het circuit van Brands Hatch kwam voor BMW Andy Priaulx in actie. De 33-jarige Brit kwam tweemaal in actie met een Formule 1-wagen. "Dit was een fantastische ervaring," aldus Priaulx. "Ik heb enorm veel respect gekregen voor de Formule 1-coureurs die hier in de jaren tachtig hebben gereden. Dat waren ontzettend moedige kerels. Het is geweldig om met een moderne Formule 1-wagen over zo'n historisch circuit te mogen rijden. Ik wil BMW enorm bedanken voor deze kans."

In de eerste wedstrijd van de WTCC werd Priaulx derde en in de tweede wedstrijd viel hij uit. De winst in deze races ging naar Jörg Muller respectievelijk Alain Menu. In het kampioenschap staat Priaulx derde achter Ivan Muller en Gabriele Tarquini.