Speler ontvangt geel na protest tegen racisme

Abdeslam Ouaddou heeft aangifte gedaan tegen een 38-jarige fan van FC Metz. De aanvoerder van de Franse club Valenciennes ontving in het duel van afgelopen weekend een gele kaart, nadat hij het publiek in was gesprongen om een supporter aan te spreken op zijn racistische uitspraken.

Naar eigen zeggen werd Ouaddou gedurende de eerste helft steeds uitgescholden voor vuile neger en vuile aap. Toen de voetballer hier melding van maakte bij de dienstdoende arbiter, werd hem gezegd dat hij deze moest negeren en zich op de wedstrijd moest richten.

Niet veel later had Ouaddou genoeg van de scheldpartijen, sprong over de reclameborden en ging met de betreffende fan in discussie. Er moesten enkele stewards aan te pas komen om de spelers weer op het veld te zetten. Direct daarna ontving hij ook nog eens een gele kaart.

Ouaddou heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de betreffende supporter. Hij moet op 18 maart voor de rechter verschijnen en mag zich verantwoorden voor zijn gedrag. Deze fan kan er bovendien voor zorgen dat FC Metz in de problemen komt, omdat de ploeg onder verscherpt toezicht staat. De aanleiding hiervoor zijn rellen tijdens het duel tegen RC Strassbourg.