Force India toont nieuwe kleuren

Force India heeft donderdag de nieuwe kleurstelling van de auto onthuld. De presentatie vond plaats in het Indiase Mumbai, bij de Gateway of India. De auto is overigens nog niet diegene waarmee het team in actie zal komen: deze is namelijk nog niet af.

De Force India-auto was tijdens de wintertests nog bordeauxrood en wit. De nieuwe kleur is grotendeels wit, met rode en goudkleurige stukjes. De logo's van Kingfisher, de luchtvaartmaatschappij van Vijay Mallya, zijn groot op de bolide aanwezig.

"Dit is niet alleen een belangrijke dag voor de Indiase autosport, dit is een belangrijke dag voor heel India", zei teameigenaar Vijay Mallya in een toespraak. "De Indiase economie groeit gestaag en de Formule 1 heeft om die reden een grote toekomst in dit land. Natuurlijk blijft cricket de belangrijkste sport voor de Indiërs, maar ik hoop dat de hele natie op een dag kan juichen voor ons nationale Formule 1-team. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een team onder de Indiase vlag zal rijden in het wereldkampioenschap Formule 1. De onthulling van de auto voor 2008, met de Gateway of India op de achtergrond, is een enorm trots moment voor mij persoonlijk."

De nieuwe auto zal op 25 februari zijn baandebuut beleven, op het circuit van Barcelona.