[Eredivisie] Vooruitblik Speelronde 15

De vijftiende speelronde in het teken staat in het teken van topwedstrijden. Op zaterdagavond zullen Feyenoord en AZ het tegen elkaar opnemen in de Rotterdamse Kuip. Zondag is het de beurt aan Ajax, die het in de eigen ArenA mag opnemen tegen PSV.

Naast de topwedstrijden staan er ook weer een hoop andere wedstrijden op het programma. Voor een vooruitblik op het Superweekend kun je hier klikken.

Het weekend zal vrijdagavond worden afgetrapt door Roda JC en Sparta Rotterdam. De Rotterdammers wisten vorige week voor het eerst te winnen tegen NEC en Roda JC wist verrassend te winnen van PSV. Bij Sparta zal Olaf Lindenbergh ontbreken. Hij werd door de KNVB voor drie duels geschorst. Bij Roda JC zullen Jamaïque Vandamme, Vincent Lachambre en Elbekay Bouchiba afwezig zijn door diverse blessures. Verder is Jan-Paul Saeijs geschorst en zal niet in actie komen.

Op zaterdagavond staat er een heuse subtopper op het programma. De nummer vier, sc Heerenveen, neemt het in Breda op tegen NAC Breda. De Brabantse club wist vorige week Excelsior met 3-0 te verslaan. De Friese formatie wist in eigen huis van FC Groningen (4-2) te winnen. Sc Heerenveen zal met vertrouwen de reis naar Breda maken. De afgelopen vijf jaar verloren de Friezen namelijk niet in het Rat Verlegh stadion. Bovendien zal Gertjan Verbeek, coach van Heerenveen, zaterdag voor de 150ste maal op de bank zitten.

FC Groningen zal zondag in het thuisduel tegen Willem II proberen de nasmaak van het verlies tegen sc Heerenveen weg te spoelen. Willem II wist afgelopen weekend niet van Ajax te winnen. Vorig seizoen wist FC Groningen te winnen met 4-1. De laatste overwinning van Willem II is van december 2003, het werd toen 1-2.


Programma speelronde 15:

DatumThuisUit
14/12Roda JCSparta
15/12De GraafschapNEC
15/12FC TwenteVVV-Venlo
15/12FeyenoordAZ
15/12NAC BredaSC Heerenveen
16/12AjaxPSV
16/12FC GroningenWillem II
16/12FC UtrechtHeracles
16/12VitesseExcelsior
Submitter:  Bron: FOK!sport