Hamilton niet blij met actie Alonso

De onderlinge sfeer tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton is er, na de Grand Prix van België, niet op vooruit gegaan. Na de start duwde de Spaanse coureur zijn teamgenoot namelijk van de baan. De Brit mocht van geluk spreken dat hij gebruik kon maken van de uitloopstrook.

Het circuit van Spa-Francorchamps is namelijk gerenoveerd. Mocht dit niet gebeurd zijn, dan zou Hamilton zeer waarschijnlijk kennis hebben gemaakt met een muur die daar toen nog stond. "Ik vond het niet bepaald een sportieve actie", liet de Brit na afloop van de race weten. "Er was genoeg ruimte om de bocht zonder problemen te ronden. Ik vind het gewoon jammer dat iemand die zoveel klaagt over andere coureurs, iemand tegen wie ik opkijk, me zo van de baan drukt. Ik had geluk dat ik een uitloopstrook kon gebruiken."

Het verschil tussen Hamilton en Alonso, in de strijd om de wereldtitel, bedraagt slechts twee punten. Toch lijkt de eerstgenoemde coureur de moed er in te houden. "Ik ben nog steeds optimistisch. Dat is misschien moeilijk te geloven, maar Fernando heeft maar een puntje van me afgenomen vandaag. Ik leid nog steeds het kampioenschap. Het was een zware week en het was waarschijnlijk zwaarder voor mij dan voor Fernando, want... Misschien moet ik niks meer zeggen."