Vos aan de leiding in Holland Ladies Tour

Marianne Vos mag zich weer leidster noemen in de Holland Ladies Tour. De Nederlandse wist de vierde etappe namelijk op haar naam te schrijven. Judith Arndt, die de dag in het oranje leiderstricot begon, verloor deze.

De Duitse wielrenster kwam een halve minuut na Vos binnen. Onze landgenote pakte op de finish echter tien bonificatieseconden en daarmee ook de leiderstrui. Het is overigens niet de eerste keer dat de wielrenster in het algemeen klassement aan de leiding gaat. Na de openingsrit stond ze ook al op de eerste plaats.

Toch blijft Vos voorzichtig met haar uitspraken over de eventuele winst in de Holland Ladies Tour. "Daarvoor was het verschil te gering", liet ze weten. "De afsluitende tijdrit van zaterdag in Denekamp zal volgens mij de beslissing brengen. Natuurlijk spookte zowel de dagzege als de trui door mijn hoofd, maar pas op anderhalve kilometer voor de aankomst begon ik me voor de sprint te sparen."

Vos besloot met de woorden: "Met deze twee zeges is het sowieso al een geslaagde ronde, maar het zou natuurlijk mooi zijn als het lukt die trui te behouden."