Gascoyne: "Nieuwe Spyker meer een grote update"

Gisteren werd bekend dat de nieuwe auto van Spyker F1 waarschijnlijk al tijdens de Grand Prix van Duitsland zal debuteren. Volgens Mike Gascoyne zal het echter geen compleet nieuwe auto worden, maar meer een grote update van de huidige wagen.

Geen complete nieuwe wagen dus, wel grondige aanpassingen van de huidige Spyker F8-VII. "Het zal meer een update zijn dan echt iets nieuws, omdat we de meeste updates al eerder zullen uitvoeren. Het pakket dat we in Maleisië gebruikten, behoorde bijvoorbeeld al niet tot het originele plan en ook in Barcelona krijgen we wat nieuwe onderdelen. Hopelijk kunnen we voor Monaco ook nog wat verbeteringen doorvoeren. We doen alles dus wat sneller, wat goed is", vertelt Gascoyne op de site van Spyker F1.

"De achterkant, de versnellingsbak, de radiator, het bodywork, enzovoort, het is allemaal nieuw. Aerodynamisch gezien zal het een enorme stap vooruit zijn en ook in de stabiliteit van de achterkant van de auto zal het een grote verbetering zijn. We stappen nu over op lineaire schokdempers in plaats van roterende. Toen ik nog bij Toyota werkte, kwamen we erachter dat dat een grote stap vooruit was als het gaat om de controle over de achterkant van de auto. We hebben er dus veel vertrouwen in dat we progressie zullen boeken."