Hakkinen gaat nog een keer testen

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen heeft eind vorig jaar twee dagen mogen testen voor zijn oude team, McLaren Mercedes. Naar eigen zeggen zal Hakkinen nog een keer gaan testen voor het Britse team.

Hakkinen stopte in 2001 met zijn carrière als Formule 1-coureur. De Fin mocht echter afgelopen jaar twee dagen testen voor McLaren op het circuit van Barcelona. De voormalig wereldkampioen zei toen meteen na afloop dat de test naar meer smaakte. "Ik zal nog een keer testen, maar ik weet alleen nog niet waar en wanneer. Dat is nog even afwachten. McLaren-teambaas Ron Dennis laat echter altijd de deur voor mij op een kier staan", vertelt Hakkinen.

Bij de vorige test van de Fin was er veel kritiek dat Hakkinen, na zo lang geen Formule 1 meer gereden te hebben, niet veel zou kunnen helpen. De Fin legt hierover uit: "Het team had al een poosje geen goede resultaten meer geboekt en ik wilde het team graag een handje helpen. Veel mensen begrepen niet dat mijn test het team zou kunnen helpen, maar we hebben een erg goede test gehad en ik heb veel data kunnen verzamelen. Ik was dan wel niet de snelste coureur op het circuit, maar ik kon het team wel goed uitleggen hoe de wagen aanvoelde en hoe de auto kon worden verbeterd."