Lotto verwacht team aan start van Parijs-Nice

Lotto heeft in een persbericht laten weten dat het de Predictor-Lotto ploeg graag aan de start van Parijs – Nice ziet staan. De UCI legde alle ProTour ploegen een startverbod op voor deze koers. Volgens Lotto zal niet starten eerder schade toebrengen aan de sport dan dat het positief werkt.

De internationale wielerunie (UCI) maakte eerder bekend dat ploegen die deel uit maken van de ProTour, niet mogen starten in Parijs. Dit verbod kwam voort uit de beslissing van de ASO, de organisator van de koers, om Unibet.com te weren. Volgens Lotto zal het niet aan de start verschijnen van de ProTour ploegen eerder negatief uitpakken dan positief.

"Met verbazing en ongeloof neemt sponsor Lotto, sinds 23 jaar actief als wielersponsor op het hoogste niveau, kennis van het door de UCI opgelegde startverbod voor ProTour ploegen in Parijs-Nice. Het niet rijden van Parijs-Nice zal een slechte zaak zijn voor het professionele wielrennen in het algemeen en de wielrenners en hun supporters in het bijzonder. Het wielerminnende publiek kijkt uit naar deze wedstrijd en begrijpt een startverbod niet", zo vermeldt het communiqué.

"Een startverbod in Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, en mogelijk in alle door ASO georganiseerde wedstrijden, zal contraproductief werken voor de al door dopingschandalen extra geplaagde wielersport. Sportief zijn onze renners klaar om deze wedstrijden te rijden, ze passen bovendien in de voorbereiding naar de voorjaarsklassiekers. Voor sponsors betekent een startverbod een enorm economisch verlies door het wegvallen van de visibiliteit in de media, in het bijzonder de TV . Ontgoochelde wielerliefhebbers en supporters dreigen af te haken", aldus het persbericht.

"Zonder vooruit te lopen op de discussie ter zake binnen de vereniging van ProTourploegen roept Lotto zijn ploeg Predictor-Lotto op om in het belang van het professionele wielrennen te starten in Parijs-Nice, vraagt de Belgische Wielerbond om bij de UCI erop aan te dringen zijn standpunt te herzien en hoopt dat organisator ASO, binnen het wettelijk mogelijke, de 20 beste ploegen laat starten in zijn wedstrijden. Lotto investeert in haar renners om te koersen, niet om aan de kant te blijven"