Uitslagen Spanje speelronde 19

De Spaanse Primera División kent na vandaag drie koplopers. Sevilla morste opnieuw punten, terwijl Barcelona en Real Madrid wel wisten te winnen.

Sevilla wist uit de voorgaande drie duels slechts één punt te behalen. De uitwedstrijd bij Villarreal moest de slechte reeks beëindigen, maar het pakte anders uit dan verwacht. Vanaf het begin stoorde De Gele Duikboot de aanval van Sevilla, waardoor scoren erg lastig werd. Het verdedigend ingestelde Villarreal kreeg daardoor zelf ook weinig kansen, de 0-0 inleidend. De frustratie van de bezoekers resulteerde in een lading gele kaarten op het eind, maar rode kaarten vielen er niet.

FC Barcelona kreeg daarmee de kans om langszij te komen met Sevilla. Thuis tegen Gimnàstic mocht Javier Saviola pas aan zijn tweede Liga-duel van dit seizoen beginnen. Trainer Frank Rijkaard zal zijn keus voor de Argentijn niet slecht gevonden hebben, want Het Konijntje trof al na zeventien minuten doel. In de eerste helft kon Nàstic nog aanhaken, maar in de tweede helft maakte Barça korte metten met de hekkensluiter. Een eigen doelpunt van debutant César Navas en een knappe treffer van Andrés Iniesta beslisten het duel in het tweede bedrijf.

Real Madrid zou bij winst op Real Mallorca ook op gelijke hoogte komen. De Koninklijke had in de eerste helft het beste van het spel, toch kwamen de beste kansen van Mallorca, afgezien van de kopbal op de lat van Sergio Ramos. Tijdens een opstootje in de tweede helft werd Ruud van Nistelrooij het slachtoffer van duwende Mallorca-spelers. De thuisploeg meende dat de Madrilenen doorspeelden terwijl Maxi López geblesseerd op de grond lag. Later bleek dat Maxi niets mankeerde. De verdediging van Mallorca zat potdicht en het duel leek op een gelijkspel uit te monden, tot José Antonio Reyes een goedkope vrije trap versierde. De Spanjaard trapte deze fraai binnen, om daarmee de drie punten zeker te stellen.

Verder haakte ook Valencia weer aan in de titelstrijd door Real Sociedad met 0-1 te verslaan. Getafe houdt zicht op Europees voetbal na een thuiszege op Celta de Vigo. Atlético Madrid revancheerde zich op Osasuna, door thuis met 1-0 te winnen. De club uit Pamplona eindige het duel met slechts zeven spelers, nadat er vier rode kaarten werden getrokken in de slotfase. Opmerkelijk was dat er in deze speelronde slechts acht doelpunten in tien wedstrijden vielen, waarvan drie voor FC Barcelona.