Van Gerwen verliest van Robson

In een spannende wedstrijd heeft Gary Robson van Michael van Gerwen gewonnen. Het werd 3-2 voor de Engelsman. Eerder op de dag zegevierde Albertino Essers in zijn wedstrijd tegen Gary Anderson.

Robson mocht de wedstrijd tegen Van Gerwen beginnen. De eerste set ging naar de Nederlander. Alle legs gingen in de eerste set van de wedstrijd tegen de darts in. De tweede set begon Mighty Mike goed door een finish van 123 uit te gooien. Hierna nam zijn tegenstander het initiatief over. Robson trok de daaropvolgende drie legs naar zich toe en pakte hiermee de tweede set.

In de derde set van de wedstrijd leek het er even op dat Van Gerwen zijn ritme kwijt was, maar in de derde leg vond hij deze weer enigzins terug. Toch miste de jonge darter zes darts op zijn dubbel. Big Robbo profiteerde hiervan en kwam op 2-0 in sets. In de vierde set wist Van Gerwen de eerste drie legs te winnen en schreef deze dan ook op zijn naam. Hiermee trok hij de stand in de wedstrijd weer gelijk.

In de vijfde en beslissende set, welke door Robson werd begonnen, gingen de eerste vijf legs telkens naar de darter die hem begon. In de zesde leg kreeg Robson een dart voor de wedstrijd, maar miste deze. Van Gerwen wist deze leg daarna op zijn naam te schrijven. In de zevende leg miste de Nederlander opnieuw een belangrijke dubbel, waarvan Robson profiteerde.

Submitter:  Bron: FOK!sport