Barrichello verliest kartrace van 15-jarige

Afgelopen weekend vond de tiende editie van de Granja Viana 500 plaats. Zesvoudig winnaar Rubens Barrichello wist deze keer niet winnen en moest genoegen nemen met de tweede plek, achter het 15-jarige talent Otavio Bonder.

Felipe Massa vertrok vanaf pole, maar moest zijn race vroegtijdig afbreken wegens motorische problemen. Het team van Barrichello, met daarin Dan Wheldon, Tony Kanaan en Felipe Giaffone, wist in de 10-uur durende kartrace uiteindelijk niet te winnen van de 15-jarige Otavio Bonder en zijn team. De Braziliaanse Honda-coureur finishte de race op twee ronden achterstand van de winnaar.

Toch was Barrichello blij met zijn prestatie. "We kunnen blij zijn, onze kart was niet zo snel als de die van de andere rijders die voor ons staan en van een aantal die we nog hebben kunnen passeren. We hadden steeds problemen met een slechte motor", aldus Barrichello na de race.

Tony Kanaan sluit zich bij Barrichello aan: "Alleen mensen die niets weten van het Braziliaanse karten zullen verbaasd zijn over de resultaten. Deze jongens zijn professionals en weten perfect hoe het moeten worden gedaan."