Renault richt zich op banden

Vanaf volgende maand zal er weer worden getest in de Formule 1. De eerste wintertest zal plaatsvinden in het Spaanse Barcelona. Renault F1 zal zich daar eerst gaan richten op de nieuwe banden.

Afgelopen seizoenen reed Renault nog met Michelins. Renault zal volgende maand voor het eerst met Bridgestones onder de bolide rijden. Heikki Kovalainen en Nelson Piquet Jr komen in actie voor het Franse team tijdens de Spaanse test. Het team wil de auto zo snel mogelijk aanpassen aan de karakteristieken van de Bridgestone band.

"De tests zullen vooral gericht zijn op het aanpassen van de auto aan de Bridgestone-banden. We hebben al veel data van Bridgestone gekregen. Die data hebben we ingevoerd in onze computermodellen. We moeten namelijk in de basis weten hoe we de afstelling van de auto moeten veranderen om straks het maximale uit de banden te kunnen halen. Factoren als de verdeling van het gewicht en de aërodynamische eigenschappen van de wagen moeten opnieuw worden bekeken om te kijken hoe we de banden het best kunnen gebruiken", aldus hoofdingenieur Pat Symonds.