Amsterdam hoopt op parcoursrecord

Morgenochtend om 10.30 uur gaat in onze hoofdstad de 31ste ING Marathon van Amsterdam van start. De Grootste trekpleister is de Braziliaan Vanderlei Lima.

Lima kennen we allemaal nog van de Olympische spelen van 2004 in Athene. De Braziliaan liep lange tijd voorop maar werd door een dronke priester aan de kant geduwd en verloor hier zijn gouden medaille. De bekende Nederlandse marathonlopers zullen niet aanwezig zijn, Kamiel Maase richt zich op een 10 kilometer race later deze maand in Den Haag en Luc Krotwaar heeft nog altijd teveel last van een blessure die hij opliep tijdens de singelloop in Breda.

Naast dat het parcours in Amsterdam snel is, het behoort tot de vier snelste marathons van de Wereld, zijn er ook een aantal bezienswaardigheden in het parcours opgenomen zo komen de deelnemers tweemaal langs het Rijksmuseum lopen de hardlopers door het vondelpark en een gedeelte van het parcours loopt langs de Amstel waar de deelnemers elkaar op sommige punten kunnen zien lopen. Start en finish zijn zoals gebruikelijk in het Olympisch stadion.

Naast dat de organisatie hoopt op een verbetering van het parcoursrecord wat vorig jaar is neergezet door de Ethiopier Haile Gebrselassie zullen er ook dit jaar weer meer deelnemers zijn. Vorig jaar stonden er ruim 19.000 sportievelingen aan de start dit jaar zullen dat er ruim 22.500 zijn. Het startschot zal om 10.30 uur klinken en de laatste lopers zullen om 16.30 binnen moeten zijn.

De NOS zendt de Marathon live uit vanaf 10.15 uur op Nederland 1


Dronken man duwt Lima hekken in
Submitter:  Bron: FOK!sport, Amsterdam Marathon