Alonso, Webber en Schumacher in GPDA

Na drie kwartier vergaderen is besloten dat Fernando Alonso samen met Mark Webber en Ralf Schumacher toetreedt tot het bestuur van de Grand Prix Drivers Association (GPDA), de vakbond van de Formule 1. De drie coureurs kregen genoeg stemmen van hun collega's.

Alonso's toetreding is enigszins opmerkelijk te noemen, aangezien hij vaak niet aanwezig was tijdens vergaderingen. Maar nadat Alexander Wurz hem persoonlijk uitnodigde heeft hij dat aanbod aangenomen. Zijn belangrijkste reden om ja te zeggen zou het aftreden van Michael Schumacher zijn, die na dit jaar stopt met racen. Alonso en Schumacher hebben het afgelopen seizoen vaak met elkaar in de clinch gelegen. Op de vergadering zelf repte Alonso met geen woord over deze geruchten, hij stelt dat zijn reden om toe te treden is om de sport veiliger te maken: "We moeten ons meer richten op de veiligheid in de sport".

De komst van Alonso, Schumacher en Webber luidt het vertrek in van David Coulthard en Jarno Trulli uit het bestuur. Coulthard is tevreden met zijn opvolgers: "Ralf is altijd al actief geweest, net als Mark. Fernando is gegroeid in zijn zelfvertrouwen gedurende de afgelopen jaren, en het is daarbij belangrijk om een wereldkampioen in het bestuur te hebben." Coulthard zal nog wel betrokken zijn bij besluiten die in zijn woonplaats Monaco worden. "Ik zal nog wel betrokken zijn bij besluiten die in Monaco worden genomen, omdat daar ons ‘kantoor’ is gevestigd en de andere jongens daar niet in de buurt wonen. We krijgen nu een sterk bestuur dat zal voortborduren op het werk dat al door anderen is neergezet."