Drie Nederlanders in FIFA-voorselectie

Drie spelers van het Nederlands elftal maken deel uit van de FIFA-voorselectie voor de WK-ploeg van het toernooi in Duitsland. Het gaat om doelman Edwin van der Sar en de aanvallers Arjen Robben en Robin van Persie.

Een internationale vakjury, bestaande uit onder meer voormalige topcoaches en ex-topspelers, heeft nadat alle achtste finales zijn gespeeld, een lijst van 69 namen opgesteld. Het was aanvankelijk de bedoeling dat er slechts vijftig spelers in de voorselectie zouden worden oopgenomen, maar vanwege het "hoge spelniveau" tijdens dit WK heeft de FIFA besloten om de voorlopige ploeg uit te breiden.

Op 7 juli, na afloop van de twee halve finales, zal de definitieve WK-selectie van 23 man bekendgemaakt worden. Spelers van landen die al in de groepsfase werden uitgeschakeld, kwamen niet in aanmerking voor nominatie.

Gastland Duitsland is met vijf spelers vertegenwoortigd in de groep van 69, te weten Lehmann, Lahm, Ballack, Klose en Podolski. Brazilië levert acht spelers, Argentinië zelfs negen.