Bruyneel: "Armstrong had het nog gekund"

Johan Bruyneel, ploegleider van Discovery-Channel, moet het dit jaar doen zonder Lance Armstrong. De Belg beseft dat een achtste opeenvolgende Tourzege een lastig verhaal wordt.

”Alles kan, maar niks moet. Zo beginnen we nu aan de Tour”, zegt Bruyneel, sinds 1999 ploegleider van een Tourwinnaar. ”Popovych, Azevedo, Hincapie en Savoldelli kunnen in de top tien finishen. Alleen Hincapie heeft nog nooit bij de eerste tien gereden. Popovych is nog jong, Azevedo heeft kwaliteiten om in de top vijf te eindigen en van Savoldelli is het afwachten hoe hij de Giro verteert.”

Bruyneel is van mening dat Armstrong ook een achtste Tour had kunnen winnen: ”Fysiek had hij het nog gekund. Was hij nu nog renner geweest, dan had hij vast weer alles op de Tour gezet. Maar wat krijg je daarvoor? Stress laat je niet altijd zien, maar je voelt het wel degelijk.” De ploegleider noemt weinig verrassende namen als kandidaat-eindwinnaars: ”Ivan Basso en Jan Ullrich zijn de logische favorieten. De kans dat wij winnen, is klein.”