Deco haalt uit naar Rooney

Portugees international Deco heeft uitgehaald naar Manchester United-spits Wayne Rooney. De speler van FC Barcelona had niet veel goede woorden over voor de Engelse ster.

"Wayne Rooney is een speler met veel kwaliteiten maar hij komt niet eens in de buurt van Pelé", aldus Deco. Voor aanvang van het WK werd Rooney nog getipt als voetballer van het WK. Door een aantal blessures heeft de aanvaller van Manchester United nog niet aan deze verwachtingen kunnen voldoen.

De Engelse bondscoach, Sven-Göran Eriksson, beschreef Rooney als de beste jonge speler sinds Pelé. Collega Felipe Scolari, coach van het Portugese elftal, maakt deze vergelijking niet. Volgens hem was deze Braziliaanse superster een uniek voetballer en er zal ook nooit meer een speler komen zoals hij.

Deco zal het duel tegen Engeland overigens aan zich voorbij moeten laten gaan. In de gewonnen wedstrijd tegen Nederland (0-1) kreeg de geboren Braziliaan namelijk de rode kaart vanwege tijdrekken. Portugal ging in eerste instantie nog in beroep tegen deze straf, maar trok dit later weer in.