Zweden en Trinidad spelen gelijk

Zweden is het WK begonnen met een gelijkspel tegen Trinidad & Tobago. In een heet stadion in Dortmund was Zweden wel de betere ploeg, maar kwam het maar niet tot scoren. Trinidad kwam er nauwelijks uit en eindigde de wedstrijd ook met tien man, en zal blij zijn met het behaalde punt.

Zweden startte, niet onverwachts, met Ibrahimovic en Larsson als spitsenduo. Op goal bij Trinidad stond Hislop. De vooraf beoogde keeper moest net voor de wedstrijd afhaken met een blessure aan zijn dijbeen. Bij Trinidad ook Yorke in de gelederen, de oud-speler van Manchester United.

De Zweedse ploeg probeerde direct om op voorsprong te komen. De ploeg maakte het spel en zocht zoveel mogelijk de aanval. Tot echt hele grote kansen leidde dat echter nog niet. In de vijfde minuut wel een kansje voor de ploeg. Larsson peerde de bal uit een vrije trap net naast.

Trinidad probeerde er af en toe uit te komen, hopende op een toevallig net goedvallende bal. De ploeg van coach Leo Beenhakker werd echter nauwelijks gevaarlijk omdat het voorin te gemakkelijk van de bal werd gezet. De grootste kans in de eerste helft voor 'T&T' was voor Edwards. Een aardige knal vanaf een meter of 25-30, maar de keeper van Zweden wist te redden.

Zweden bleef aanzetten, en kreeg in de 22e minuut een goede kans. Na een snelle omschakeling zette Ibrahimovic hard voor, maar Larsson kon net niet bij de bal. Vlak voor rust ook nog een paar goede kansjes voor de Zweedse ploeg. In de 38e minuut was het Ljungberg die voorzette, maar Larsson kopte over. Twee minuten later was het Wilhelmsson die het probeerde met een schot met de buitenkant van de wreef van buiten de zestien, maar net als bij Ibrahimovic iets later, die goed inschoot, stond de keeper van Trinidad in de weg.

Nog maar net uit de kleedkamer leek de wedstrijd al beslist te worden. Niet direct door een goal, maar door de tweede gele kaart voor A. John. Net als in de eerste helft vloerde de speler van Trinidad de Zweed Wilhelmsson. De scheidsrechter stuurde A. John van het veld, en 'T&T' moest met tien man verder.

In de rest van de tweede helft was hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft waarneembaar. Zweden dat aanviel, en Trinidad dat er af en toe poogde uit te komen. In de 59e minuut leverde dat wel een kans op. Trinidad-speler Glen poeierde de bal hard op de buitenkant van de kruising.

Zweden zette steeds meer aan, maar wist maar geen echt grote kansen te creëren. Tot in de 80e minuut, toen de ingevallen Allbäck vrij voor de keeper kwam. Hislop wist echter te redden. Twee minuten later opnieuw Zweden in de aanval, maar de andere invaller Jonson schoot de bal voorlangs.

Zweden probeerde nog meer aan te zetten, maar wist niet te scoren. Het duel eindigde daardoor in 0-0.

Opstellingen:

Trinidad: Hislop, Gray, Lawrence, Sancho, A.John, Edwards, Samuel (53. Glen), Birchall, Yorke, Theobald (66. Whitley), S. John.

Zweden: Shaaban, Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman, Wilhelmsson (78. Jonson), Linderoth (78. Källström), A. Svensson (62. Allbäck), Ljungberg, Larsson, Ibrahimovic.

Wedstrijdverloop:

Trinidad 0 – 0 Zweden
46' A. John (Tri) (2x geel: 15'/46')