Janas: "Oplapwerk voor de boeg"

De Poolse bondscoach Pawel Janas reageerde verbijsterd na de 0-2 nederlaag tegen Ecuador. Zijn collega Luis Suarez wil de vlag nog niet uitsteken.

Janas kon weinig woorden uitbrengen op de persconferentie na afloop: ”Ik heb oplapwerk voor de boeg, want de spelers zijn fysiek en emotioneel van de kaart. Niet iedereen speelde zoals ik wilde, het kan dus best dat ik straks andere spelers een kans geef. Verder wil ik geen commentaar geven, ik moet alles eerst eens laten bezinken.”

Middenvelder Krzynowek baalde van de efficintie van Ecuador: ”Zij hadden twee kansen in de hele match. We moeten dit zo snel mogelijk vergeten en ons concentreren op de wedstrijd tegen Duitsland. Dat we niet goed waren, dat kon iedereen zien, maar we mogen niet opgeven.”

De Ecuadoriaanse reacties waren logischerwijs een stuk vrolijker. Met name bondscoach Suarez haalde even zijn gelijk: ”Je ziet dat we het kunnen, ondanks de kritiek dat Ecuador alleen op grote hoogte kan winnen. We hebben een fantastisch resultaat behaald, maar dit is nog maar het begin.” Ook Agustin Delgado, tot man of the match verkozen, blijft voorzichtig: ”Een feestje mag, maar we moeten de voeten op de grond houden. De volgende match tegen Costa Rica is van levensbelang.”