Oranje niet langs Jong Oranje

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd Jong Oranje te verslaan. In Katwijk eindigde de confrontatie in een doelpuntloze remise: 0-0.

Het ‘grote’ Oranje startte met Romeo Castelen, Klaas Jan Huntelaar en Ryan Babel in de voorhoede. Wesley Sneijder fungeerde als schaduwspits. Het Nederlands elftal – nog zonder de spelers met clubverplichtingen – hanteerde een laag baltempo en creëerde nauwelijks kansen. John Heitinga liet van de twijfelgevallen de beste indruk achter door geregeld mee naar voren te schuiven en scherp te verdedigen.

In het tweede bedrijf veranderde ook de entree van Jan Vennegoor of Hesselink en Dirk Kuijt niets aan het spelbeeld. Jong Oranje kreeg zelfs de beste mogelijkheden: Demy de Zeeuw trof de paal en een inzet van Marvin Emnes werd afgekeurd. Minpunt was de blessure van Kew Jaliens. De verdediger verliet het veld met een dijbeenblessure.


Opstellingen:

Nederlands elftal: Timmer ( 46. Stekelenburg), Jaliens ( 77. Mathijsen), Heitinga, Opdam ( 68. Vennegoor of Hesselink), De Cler, Landzaat, Sneijder, Cocu ( 46. Kuijt), Castelen, Huntelaar, Babel.

Jong Oranje: Vorm ( 46. Vermeer), Vlaar ( 60. Kruiswijk), Tiendalli, Luirink, Braafheid, Aissati ( 60. Schilder), Schaars, Hofs ( 46. De Zeeuw), Jenner, Emnes, Boussaboun ( 46. Medunjanin).