Winter nieuwe trainer Jong-Ajax

Aron Winter zal vanaf volgend seizoen de nieuwe coach van Jong Ajax zijn. Winter volgt John van den Brom op, Van den Brom blijft wel actief als hoofd opleidingen bij de Amsterdammers.

Van den Brom kan de beide functies niet langer combineren, ook omdat hij de hoogste trainerscursus gaat volgen. Winter behaalde afgelopen december al het diploma Coach Betaald Voetbal.

De 39-jarige oud-international liep al stage bij Ajax en ook was hij werkzaam als assistent bij het olympisch elftal. Vorig jaar zat hij tijdens het wereldkampioenschap jeugd in Nederland op de bank, naast Foppe de Haan en Wim van Zwam.

"Daar heb ik veel van opgestoken. Ik was er niet alleen om de hesjes uit te delen, maar kreeg de vrijheid om trainingen te geven en dingen zelf te doen. Van den Brom hanteert dezelfde aanpak. Daardoor begon het te prikkelen. Bij Ajax kan ik me nu in alle rust verder ontwikkelen. Op de achtergrond, maar wel op een goed niveau. Het is een mooie uitdaging", aldus Winter.

Ook Frank de Boer en Michel Kreek zullen bij Ajax terugkeren. Zij zullen respectievelijk een D- en E-juniorenteam onder hun hoede krijgen.