Onderdak voor Wennemars bij TVM


Schaatser Erben Wennemars zal de rest van dit seizoen trainen bij de TVM-schaatsploeg. De Nederlandse sprinter zal daar gecoacht en getraind worden door Gerard Kemkers.

Bij zijn huidige ploeg Postcode Loterij kwam Wennemars in conflict met trainer Jac Orie. Orie ziet geen basis meer voor een verdere samenwerking met de voormalig wereldkampioen sprint.

Met deze oplossing heeft de topsportcoördinator van de KNSB, Ab Krook, er voor gezorgd dat Wennemars zich goed kan voorbereiden op de Olympische Winterspelen in Turijn. Per 1 februari zal Wennemars met Kemkers aan de slag gaan. Tot dan, onder andere bij de wereldbeker in Collalbo, zal Wennemars getraind worden door bondstrainer Wopke de Vegt.

Wennemars toonde zich tevreden met de gevonden oplossing: "Ik ben de afgelopen dagen door een diep dal gegaan. Dat wil ik best toegeven. Gelukkig is er een oplossing gevonden en kan ik me vanaf nu weer op het schaatsen concentreren. Ik waardeer het zeer dat de collega's van TVM aan deze constructie hebben willen meewerken."