Heylen geen vrijdagcoureur Minardi

Het leek erop dat de Belgische coureur Jan Heylen vanaf de Grand Prix van Duitsland in actie zou komen als vrijdagtester voor het team van Minardi. Na de Grand Prix van Frankrijk zou het team van teambaas Paul Stoddart de knoop doorhakken, maar nu is na overleg tussen het management van de coureur en het team besloten dat het niet zal doorgaan.

"Na lang denken en overleggen met onze partners hebben we besloten om het niet te doen. Het geld is er wel, daar zit het probleem niet, maar als je aan een dergelijk project begint moeten we er beiden goed uitkomen. Als ik in een Formule 1 wagen mag rijden is dat een geweldige ervaring voor mijzelf, maar ik heb ook nog mijn partners," aldus Heijlen.

"Ze leggen een hoop geld op tafel en die moeten er ook iets voor terug krijgen en daar zijn we niet zeker van als we aan een dergelijk project beginnen. We zijn er ook niet goed op voorbereid en ik loop de kans om dan mijn contact met de sponsors te verliezen en aan het einde van de rit met lege handen te staan. Het is natuurlijk wel mooi om te zeggen dat je in de Formule 1 hebt gereden, maar je moet altijd naar voren blijven kijken," aldus de Belg.